Om mig

Jeg er opvokset i en kunstinteresseret familie med en mor, der malede, og hvor alle ferier tilbragtes med studier af museer, kirkekunst og herregårde. Jeg har altid tegnet og har udført en del illustrationsopgaver, ofte af historisk karakter, men begyndte for alvor at male akvareller i Grønland i 1980-erne. Siden har jeg beskæftiget mig med mange teknikker og udstillet i forskellige sammenhænge. Mine foretrukne teknikker er akrylmaleri, akvarel, blandform, grafik og tegning.

Jeg er uddannet som cand. mag i historie og musik fra Århus Universitet og bachelor i kunsthistorie fra Københavns Universitet. Fra 1983 til 2020 underviste jeg i gymnasiet – de første syv år i Aasiaat, Grønland, siden på Mulernes Legatskole i Odense og på Vestfyns Gymnasium i Glamsbjerg.

I tidens løb har jeg haft en række tillidsposter, bl. a. som formand for Gymnasielærernes forening for billedkunst og design (GLB&D, nu BDF), medlem af Fyns Amts Kunstfond og medlem af Assens Kunstråd.

Jeg er medlem af Fyns Grafiske Værksted i Odense, Nordisk Akvarel Selskab og foreningen PABiAK (Professionelt Arbejdende Billedkunstnere i Assens Kommune).

Som pensionist er jeg blevet historiemaler. Mine billeder fortæller små og store historier om alt det, der rører mig og optager mig. Studier i mennesker og natur er mine foretrukne temaer. I den seneste tid har jeg især beskæftiget mig med portrætmaleri i akryl og akvarel, gerne med en lille smule kant.

Billedkunstner Elisabeth Rask

Historiemaler Elisabeth Rask

Bodebjergvej 31, DK 5620 Glamsbjerg

Billedkunstner Elisabeth Rask